Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "TĂ€cknamn: Hilde" by Kjell Ola Dahl # eBook PDF Kindle ePub Free

TĂ€cknamn: Hilde

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: TĂ€cknamn: Hilde
  • Author : Kjell Ola Dahl
  • Release Date : January 14, 2018
  • Genre: Historical,Books,Mysteries & Thrillers,
  • Pages : * pages
  • Size : 1418 KB

Description

Med en nutida ramberÀttelse, en huvudhandling förlagd till Oslo senhösten 1967 och med tillbakablickar till krigets 1942, skriver Kjell Ola Dahl fram en elegant och trovÀrdig historia som 2015 tilldelades bÄde Rivertonpriset och Bragepriset för bÀsta kriminalroman.
Ett speciellt judiskt armband dyker upp pÄ en auktion. En kvinna kÀnner igen armbandet, som en gÄng varit i hennes Àgo, och bestÀmmer sig för att stoppa auktionen. Hon kommer dock aldrig att fÄ tillgÄng till hela den fruktansvÀrda historia som armbandet Àr en del av - den som lÀsaren till slut fÄr klarhet i.
1942 blir den judiska kuriren Ester med tĂ€cknamnet Hilde förrĂ„dd och undgĂ„r med nöd och nĂ€ppe att arresteras av Gestapo genom att fly till Sverige. I Stockholm möter hon motstĂ„ndshjĂ€lten Gerhard Falkum. De Ă€r redan bekanta frĂ„n Oslo. Han har flytt frĂ„n tyskarnas misstankar om att han skulle ha dödat sin fru Åse. Esters bĂ€sta vĂ€n.
Strax dĂ€rpĂ„ omkommer Gerhard i en brand. Men sĂ„, 1967, efter att ha varit dödförklarad i ett kvarts sekel, dyker han upp pĂ„ nytt. Han vill Ă„teruppta kontakten med dottern som han fick med Åse. Men varför nu, nĂ€stan tjugofem Ă„r senare?
Krigets hÀndelser griper tag i Ester pÄ nytt. Hon tvingas grÀva i det förflutna och plocka fram fÀrdigheter som hon inte har anvÀnt pÄ mycket, mycket lÀnge.
Sagt om TĂ€cknamn: Hilde
»Det Ă€r nĂ€stan bara att be om ursĂ€kt till de andra kandidaterna som tvingades konkurrera med en sĂ„ hĂ€r ovanligt bra bok - en kriminal- och spĂ€nningsroman i det absoluta toppskiktet.«
Rivertonprisets jury
»SpĂ€nningsuppbyggnaden Ă€r oklanderlig och författarens sprĂ„k förblir nyktert och sakligt.«
Brageprisets jury
»Den lyckas pĂ„ alla plan.«
Ingar Thon, Smaalenenes Avis
Kjell Ola Dahl föddes 1958 i GjĂžvik, Norge. Han debuterade 1993 och har skrivit mĂ„nga kriminalromaner sedan dess. År 2000 fick han Rivertonpriset för En liten gyllen ring och 2015 bĂ„de Bragepriset och Rivertonpriset för TĂ€cknamn: Hilde (Kureren). Hans böcker ges ut i fjorton lĂ€nder. Dahl har studerat psykologi och juridik.


PDF Books Download "TĂ€cknamn: Hilde" Online ePub Kindle